10 Ekim 2009 Cumartesi

10 Nisan 2009 Cuma

ETLİ LAHANA SARMASI




Lahanayı az tuzlu suda haşlayıp soğumasını beklerken iç mazeme olarak az yağlı kıyma,pirinç, biraz ince bulgur kuru soğan,damates ve biber salçası,maydanoz,tuz karabiber mısır yağı. . hazırlanışı: soğanı küp şeklinde doğranır,maydanoz ince kıyılır pirinç bulgur, salçalar mısıryağı,tuz karabiber,pul biber kıyma ile yoğurulur birazcık su ile. lahanayı arzu ettiğiniz şekilde üçgen veyuzun şekilde sarıp tencereye mısır yağı ile salçayı sotelenir lahananın kalı kısmından serilir sardığımız lahana sarmaları dizip kaynar su ile pişirilir arzu ederseniz servis yaparken üzerine sarmısaklı,salçalı sos gezdirirsiniz...

Hiç yorum yok: